Taxaties

Taxaties

Een taxatie is het bepalen van de dagwaarde van een schip op enig moment. Smits Jachtmakelaardij taxeert vaartuigen voor particulieren, bedrijven (zoals financiële instellingen) en de Belastingdienst. Ik verschaf u dan op voorhand een all-in prijs, inclusief 21% BTW. Indien gewenst, stel ik ook de executiewaarde vast zodat duidelijk wordt wat de waarde van het vaartuig is bij gedwongen verkoop op korte termijn.

Voor een goede taxatie is het belangrijk dat ik aan boord overal goed bij kan. Uw schip hoeft in principe voor een taxatie niet op het droge of speciaal in het water gelegd te worden, noch hoeft een proefvaart plaats te vinden. Het kan in voorkomende gevallen wel gebeuren dat ik ook de voortstuwingsinstallatie wil testen, mits dit mogelijk is.

In de gevallen dat u een taxatierapport nodig heeft voor de financiering, is het noodzakelijk een expert in te schakelen die ook gecertificeerd is als taxateur. Natuurlijk bent u hiervoor bij Smits Jachtmakelaardij aan het goede adres.

Taxatiekosten

Een taxatie kan op heel korte termijn plaatsvinden. In dit geval maak ik een aparte afspraak om uw schip te taxeren en breng ik u alle te rijden kilometers in rekening à €0,30/km. Indien de taxatie buiten de regio Rijnmond plaatsvindt, bereken ik ook de kosten voor reistijd à €75,00/uur. De taxatie zelf kost € 0,2% van de getaxeerde waarde van het schip, met een minimum van €250,-. Het is mogelijk om het taxeren van uw vaartuig te laten combineren met andere afspraken. In die situatie betaalt u een deel van de kosten voor gereden kilometers en reistijd.

Aanvraag taxatie

U kunt met mij telefonisch of via email een afspraak maken voor een taxatie. Graag krijg ik van u de volgende gegevens:

  • naam/adres/woonplaats gegevens
  • gegevens vaartuig (soort en type)
  • ligplaats van het vaartuig
  • termijn waarop de taxatie moet plaatsvinden

Contact

Neem contact op met Smits Jachtmakelaardij
Indien u vragen heeft over één van onze onderwerpen.
Voel je vrij om het contactformulier in te vullen.

    Over welk onderwerp wilt u informatie (verplicht)

    AankoopBankzakenTaxatiesRegistratieJachttransportOverig