Aankoop

Aankoop van uw jacht

De watersport is voor veel mensen een passie. Emoties spelen daarbij een rol. Als u een nieuw motorjacht wilt kopen, dan moet uw gevoel vaak bij de eerste blik al goed zijn. Toch moet de opwinding plaats maken voor een rationele kijk op de aankoop. Het voor een tweede keer bekijken van het schip, geeft vaak nieuwe zienswijzen die de hoogte van een eventueel bod kunnen beïnvloeden. En als u het risico te groot vindt dat een andere koper het jacht voor uw neus weghaalt, dan vraagt u om een optie gedurende een paar dagen na uw eerste bezoek.

Van bod naar koopcontract

Smits Jachtmakelaardij adviseert u in de hoogte van het bod en brengt dit voor u uit naar de verkopende partij. Uw bod is altijd onder voorbehoud van een technische keuring, een proefvaart, een inspectie van het onderwaterschip en een eventuele hypotheek/financiering.

Wordt uw bod geaccepteerd? Dan stellen wij een uitgebreid koopcontract op. Na het tekenen van dit koopcontract door zowel koper als verkoper, doet u een aanbetaling van 10% van de koopsom op de bankrekening van de Stichting Beheer Derden Gelden of geeft een bankgarantie af. Als de verkopende partij dit niet kan regelen via deze derdenrekening, dan stort u de aanbetaling uitsluitend op de bankrekening van een door u te benoemen notaris.

Na de aanbetaling vindt de proefvaart plaats. Op basis van de uitkomsten van de keuringen en de proefvaart kan de aankoopprijs eventueel worden bijgesteld. 

Zoekopdracht

U zoekt een motorjacht maar u ziet uw droomschip niet binnen het aanbod van Smits Jachtmakelaardij of een andere jachtmakelaar. Het is dan best moeilijk om zelf de zoektocht te starten op internet of in advertentiebladen. Als jachtmakelaar heb ik goede contacten met collega’s èn weet ik de weg op het internet. Het is voor mij veel efficiënter en sneller zoeken naar het motorjacht dat aan de meeste van uw wensen voldoet. Graag maak ik dan ook met u een afspraak voor het starten van een zoekopdracht.

U geeft mij zo nauwkeurig mogelijk aan welke wensen en eisen u aan uw nieuwe jacht stelt. En als u dat niet specifiek kunt benoemen, dan bekijken we samen de mogelijkheden, zoals merk, lengte, achterkajuit of open kuip, motorvermogen, aantal slaapplaatsen enz. Op basis daarvan ga ik voor u aan de slag.

Van elk jacht dat voor u geschikt lijkt, geef ik de gegevens aan u door zodat u het nader kunt bestuderen. Wilt u het tot een bezichtiging laten komen, dan gaan we samen op pad om het schip aan een kritische blik te onderwerpen.

Als de vonk is overgeslagen en het een goede aankoop lijkt te zijn, start ik de aankooponderhandelingen voor u. Ik neem u zoveel mogelijk werk uit handen, zodat u zich kunt voorbereiden op de eerste tocht met uw nieuwe jacht!

Kosten

Smits Jachtmakelaardij rekent voor een geslaagde zoekopdracht een provisie van 2% van de aankoopprijs, met een minimum van € 1.500,-, van uw nieuwe jacht (exclusief BTW). Een zoekopdracht kost bij het aangaan van de overeenkomst een bedrag van €350,-. Dit bedrag wordt met de provisie verrekend na het vinden van uw droomschip.

Contact

Neem contact op met Smits Jachtmakelaardij
Indien u vragen heeft over één van onze onderwerpen.
Voel je vrij om het contactformulier in te vullen.

    Over welk onderwerp wilt u informatie (verplicht)

    AankoopBankzakenTaxatiesRegistratieJachttransportOverig