Home Diensten

Onze diensten

Hier vindt u alle informatie met betrekking tot de diensten die wij leveren bij Smits Jachtmakelaardij. Van aan- tot verkoop, transport of registratie, wij kunnen u begeleiden in het volledige proces om uw droomjacht te vinden!

Aankoop
Verkoop
Bankzaken
Taxaties
Registratie
Jacht transport

Aankoop

De watersport is voor veel mensen een passie. Bij de aankoop van een nieuw motorjacht is het gevoel belangrijk, maar een rationele benadering essentieel. Een tweede bezichtiging biedt vaak nieuwe inzichten die uw bod kunnen beïnvloeden. Om te voorkomen dat een ander koper u voor is, kunt u een optie aanvragen na uw eerste bezoek.

Bij Smits Jachtmakelaardij helpen we u met het bepalen en uitbrengen van een passend bod, altijd onder voorbehoud van keuringen en proefvaart. Wordt uw bod geaccepteerd, dan stellen wij een koopcontract op en begeleiden we u door de verdere stappen, inclusief aanbetaling en proefvaart.

Vindt u uw droomjacht niet in ons aanbod? Wij zoeken efficiënt en snel voor u, dankzij onze goede contacten en kennis van de markt. We bespreken uw wensen en gaan direct voor u aan de slag. Bij geschikte jachten regelen we bezichtigingen en starten we de onderhandelingen zodra u enthousiast bent.

Voor een geslaagde zoekopdracht rekenen wij een provisie van 2% van de aankoopprijs, met een minimum van € 1.500,- exclusief BTW. Bij aanvang betaalt u € 350,-, dat later wordt verrekend.

 

Verkoop

Bij Smits Jachtmakelaardij helpen wij u graag bij de verkoop van uw motorjacht. Wij bieden een vrijblijvende bezichtiging aan, waarbij we uw schip grondig inspecteren en een adviesprijs geven. Tijdens ons bezoek maken we een fotoreportage en verzamelen we alle specificaties voor een optimale presentatie van uw jacht.

Wij verkopen uw motorjacht vanaf uw eigen ligplaats, zodat u zelf het onderhoud kunt beheren en van de watersport kunt blijven genieten. Wij informeren u tijdig over geplande bezichtigingen en geven feedback van potentiële kopers. U kunt ook persoonlijk aanwezig zijn bij bezichtigingen.

Onze bemiddelingskosten bedragen 5% van de netto verkoopprijs exclusief BTW, met een minimum van €2.500. Bij inruil wordt de courtage berekend over de laatstbekende aanbiedingsprijs. Wij rekenen daarbij eenmalig €375,- entreekosten.

Als EMCI-gecertificeerd jachtmakelaar garanderen wij betrouwbaarheid en deskundigheid. Uw transactiegeld wordt veilig beheerd via de derdengeldenrekening en wij zijn verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.

Bij Smits Jachtmakelaardij bent u verzekerd van een professionele en betrouwbare verkoopbemiddeling.

Bankzaken

Het is niet altijd mogelijk om de financiering van uw droomjacht geheel zelf te bekostigen. In deze gevallen is de tussenkomst van een financieel adviseur gewenst om u te informeren over de mogelijkheden van een hypotheek of lening. Tegenwoordig zijn banken minder geneigd om krediet te verstrekken, maar door de juiste bankinstelling of tussenpersoon te vinden, kan een financieringsaanvraag soepeler verlopen. Met de achtergrond van René als financieel adviseur en 20 jaar ervaring in deze branche, kan hij u goed adviseren en in contact brengen met de juiste bedrijven of tussenpersonen die uw financiën kunnen inventariseren. Zo kan worden bekeken welke mogelijkheden er zijn om uw droomjacht geheel of gedeeltelijk te financieren, en kan de aanvraag richting de toekomstige geldverstrekker voor u verzorgd worden. Deze extra begeleiding van Smits Jachtmakelaardij is een aangename service en geheel kosteloos.

Taxaties

Voordat wij uw jacht in de verkoop nemen, is het essentieel om een grondige taxatie van het schip uit te voeren. Met onze uitgebreide kennis van de markt kunnen wij een realistische schatting geven van de waarde van uw schip. Het vaststellen van een vraagprijs is altijd gebaseerd op advies. Indien u het schip snel wilt verkopen, bijvoorbeeld vanwege een urgente situatie, kunnen we overwegen om onder de marktprijs te gaan zitten, waardoor uw jacht sneller van eigenaar kan wisselen. Onze makelaars beschikken over jarenlange ervaring binnen dit segment en beloven geen onrealistische resultaten; integriteit en transparantie zijn kernwaarden binnen onze dienstverlening.

Een taxatie kan op zeer korte termijn worden uitgevoerd. In dit geval maken wij een aparte afspraak om uw schip te taxeren en reken we €0,30 per gereden kilometer. Indien de taxatie buiten de regio Rijnmond plaatsvindt, worden ook de reistijdkosten à €75,00 per uur berekend. De taxatie zelf kost 0,2% van de getaxeerde waarde van het schip, met een minimum van €250,-. Het is mogelijk om de taxatie van uw vaartuig te combineren met andere afspraken. In dat geval betaalt u slechts een deel van de kosten voor gereden kilometers en reistijd.

Registratie

Bepaalde jachten, zoals snelvarende jachten, vereisen een specifieke registratie, terwijl andere staan ingeschreven bij het Kadaster of buitenlandse instanties. Wij kunnen u direct ondersteunen bij het registreren, overschrijven, exporteren of importeren van jachten. Door de jaren heen hebben we uiteenlopende situaties meegemaakt en een netwerk van collega’s in de watersport opgebouwd, die bijvoorbeeld kunnen helpen bij het verkrijgen van CE-certificering voor een schip. Dit is vooral relevant voor buitenlandse kopers, omdat een schip van na 06-1998 anders niet in hun land geregistreerd mag worden. Smits Jachtmakelaardij helpt u graag bij de registratie van uw schip.

Als jachtmakelaar hebben wij een directe lijn met het schepenregister van het Kadaster. Voor een eventuele koper is registratie het bewijs dat u de rechtmatige eigenaar van het schip bent. Een bij het Kadaster geregistreerd schip heeft een nummer dat onlosmakelijk verbonden is met de romp, wat diefstal en doorverkoop bemoeilijkt en de eigenaar in staat stelt eigendom aan te tonen. Ook voor kopers is deze registratie van belang, aangezien alleen met een registratie in het schepenregister een hypotheek op het schip kan worden afgesloten.

Jacht transport

U heeft uw droomjacht gevonden, maar er zit nog een kleine kink in de kabel: het schip ligt in het buitenland. Dat is natuurlijk jammer, maar hoeft zeker geen groot probleem te zijn. Ons team staat klaar om u te helpen uw jacht naar de gewenste locatie te vervoeren. Dankzij onze betrouwbare partners kunnen wij vaak tegen een scherpe prijs het transport van A tot Z verzorgen.

Wij hebben ruime ervaring met internationale transporten en hebben in het verleden al diverse complexe logistieke operaties georganiseerd. Dit omvat onder andere het plaatsen van jachten op zeeschepen voor veilig vervoer over lange afstanden, gevolgd door het lossen op de eindbestemming. Ons doel is om ervoor te zorgen dat uw jacht in perfecte staat aankomt, ongeacht de locatie.

Als u maatwerkoplossingen voor transport nodig heeft of een jacht in het buitenland heeft gezien, bent u bij Smits Jachtmakelaardij aan het juiste adres voor volledig jachttransport. Wij begeleiden u door het hele proces, van de logistieke planning tot de uiteindelijke levering, zodat u zich kunt richten op het genieten van uw nieuwe aanwinst.

Ontdek ons aanbod

Bekijk ons aanbod en vind de boot die bij u past.

Bekijk aanbod
Je browser is verouderd

We zien dat je een oude versie van Internet Explorer gebruikt. We raden aan je browser te updaten.