Neem contact op met Smits Jachtmakelaardij

Over mij

René Smits

Smits Jachtmakelaardij is de uitkomst van een leven lange passie voor watersport en de wens om van deze passie en hobby mijn werk te maken. Ik – René Smits (1965) – ben al van jongs af aan weg van boten en varen. Mijn grootouders hadden een jacht liggen in de haven van Brielle waarop ik vanaf mijn 4e jaar regelmatig mee mocht. Er werd dan veel gevaren, gevist en gezwommen op de Brielse Maas. Later toen mijn grootouders op leeftijd geraakten, deed ik het onderhoud en verfwerk voor dit jacht.
Op 16-jarige leeftijd kocht ik een surfplank, want het water bleef trekken. Op de Noord AA in Zoetermeer beleefde ik vele jaren plezier met het surfen en was ik dagelijks op het strand te vinden.

Vanaf 1980 ben ik tijdens de vakanties veel te vinden op het binnenvaartschip van mijn oom. Tijdens een rustige vaart neem ik geregeld het roer over. Ook internationaal op reizen naar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland doe ik regelmatig ervaring op met het grote containerschip dat nu in handen is van mijn neef en zijn vrouw.

Vanaf 1992 huur ik jaarlijks privé verschillende jachten om de wateren van Zuid-Holland en Friesland te verkennen. En in 1997 besloten we om zelf ons eerste jacht te kopen: een Beachcraft 11,50 waar veel aan opgeknapt en verbouwd moest worden. Een paar jaar later heb ik dit schip goed verkocht en in datzelfde jaar een moderner jacht aangeschaft: dit keer een Mistral 1200. Dit schip was moderner, luxer èn veel stabieler.

In 2002 hebben we dit jacht verkocht en besloten we om onze wensen en eisen zelf te realiseren bij de bouw van een nieuw jacht. Bij Jachtwerf Koning-Keyzer in Leiderdorp gaven we de opdracht tot het bouwen van een Crown Yacht 40AK. We hebben enorm veel plezier gehad met dit Crown Yacht, maar toch ook bleef een aantal zaken over die we eigenlijk wilden veranderen. Vandaar dat we ook dit jacht in 2007 weer verkochten en aan Brandsma-Jachten in Sneek de opdracht gaven voor de bouw van een Brandsmavlet 1300 AK. Dit schip is in 2009 te water gegaan en tot op de dag van vandaag genieten we met het hele gezin nog veelvuldig van dit prachtige jacht.

Wensen van klanten optimaal combineren met mogelijkheden

Mijn werkzame leven kenmerkt zich door een gave om te kunnen verkopen en de wensen van mijn klanten optimaal te kunnen combineren met hun mogelijkheden. Zeven jaar heb ik als filiaalhouder gewerkt bij Lieffering in Zoetermeer en daarna ben ik als financieel adviseur bij ASR, klantgericht en succesvol, ruim twintig jaar werkzaam geweest. In de laatste jaren heb ik mij gerealiseerd dat het ‘nu of nooit’ is om mijn droom te verwezenlijken: een baan als jachtmakelaar in de watersport. Bij DOC heb ik mijn papieren voor EMCI Registered Associate International Yacht Broker behaald en heb ik meegelopen met collega-jachtmakelaars om het vak goed in de vingers te krijgen en als zelfstandig jachtmakelaar te kunnen starten. Met Smits Jachtmakelaardij zal ik dan ook al mijn capaciteiten, ervaringen en inzichten aanwenden om mijn klanten full-service van dienst te kunnen zijn. Hierdoor kunnen zij zich richten op het mooiste wat er is: genieten op en van het water!

Contact

Smits Jachtmakelaardij
Noord-Linschoterzandweg 20A
3425 EK Snelrewaard

Telefoon: 010 – 511 8000
Mobiel: 06 – 22239207
E-mail: info@smitsjachtmakelaardij.nl

KVK: 55046002
BTW: NL181643145B01

Contactformulier

* Verplichte velden